• احکام خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها و ذبح حیوانات

 

>مسأله 489< خوردن گوشت حیوانات حلال گوشت، نظیر گوسفند، آهو و کبوتر، اگر ذبح شرعی شود، حلال است.

>مسأله 490< ذبح شرعی یعنی اینکه مسلمان، حیوان را رو به قبله قرار دهد و با «بسم الله»، چهار رگ یا دو رگ بزرگ گردن آن را با کارد آهنی یا استیل، ببرد. و با رعایت شرایط ذبح، اگر با دستگاه ماشینی سر حیوان را ببرد جايز است.

>مسأله 491< اگر شکارچی مسلمان، با «بسم الله» به طرف حیوان تیر بزند، و حیوان بمیرد و يا با «بسم الله» سگ شکاری را رها کند و حيوان وحشی از زخم دندان او بميرد، حلال است.

>مسأله 492< شتر باید نحر شود، یعنی او را رو به قبله قرار دهند و با «بسم الله» کاردی در پایین گلوی او فرو کنند.

>مسأله 493< اگر قبل از ذبح به حيوان شوک وارد کنند و بعد او را ذبح کنند، اشکال ندارد.

>مسأله 494< فضلۀ همۀ پرندگان پاک است. و اگر بال زدن پرنده در پرواز زیاد باشد و یا سنگدان داشته باشد، یا انگشت جدایی مانند شست انسان داشته باشد، حلال گوشت نیز می‌باشد.

>مسأله 495< کلّیۀ خزندگان نظیر مار و حیواناتی نظیر خرچنگ و قورباغه، حرام گوشت هستند، ولی فضلۀ آنها پاک است.

>مسأله 496< کلّیۀ حیواناتی که نیش و چنگال دارند، نظیر شیر و پلنگ و گربه، حرام گوشت هستند و فضلۀ آنها نجس است.

>مسأله 497< کلّیۀ موجودات دریایی حرام گوشت هستند و فضلۀ آنها نجس است. جز ماهی فلس دار و میگو، گرچه فلس آن خیلی کم باشد و یا شکل خرچنگ باشد.

>مسأله 498< اگر به حلال بودن چیزهایی که در بازار مسلمین خرید و فروش می‌شود، شک داشته باشیم، حلال است. مانند ماهی‌هایی که کم فلس‌اند و به حسب ظاهر فلس ندارند. چنانچه اگر فروشنده بگوید فلس آنها ریخته شده، حلال هستند و گفتۀ او حجّت است. و یا اگر بگوید مرغ‌ها ذبح شرعی هستند، قبول کردن گفتۀ او جايز و آن مرغ‌ها حلال است.

>مسأله 499< ماهی را باید از آب بگیرند تا حلال شود، ولو با تور یا توسّط غیر مسلمان گرفته شود و تور را هنوز از آب بیرون نیاورده باشند.

>مسأله 500< ماهی، میگو یا ملخ، اگر خود به خود بمیرد، پاک است ولی خوردن آن جايز نیست، مگر اینکه در دست کسی یا در تور بمیرد که خوردن آن هم اشکال ندارد. و مراعات شرایط ذبح، نظیر «بسم الله» یا مسلمان بودن لازم نیست. لذا خوردن کنسرو ماهی که از خارج می‌آورند، اشکال ندارد.

>مسأله 501< خوردن ماهى زنده و همچنین میگو، ملخ و هر حیوان حلال گوشت زنده، مانعى ندارد.

>مسأله 502< تخم همۀ حیوانات حلال گوشت، حلال است. بنابراین خاویار که از ماهی‌های حلال گوشت است، حلال است.

>مسأله 503< خوردن چند چیز از حیوانات حلال گوشت، حرام است. از جمله دنبلان، مگر پزشک متدیّن تجویز کند.

>مسأله 504< خوردن چیزهایی نظیر خاک که ضرر دارد، حرام است. امّا خوردن کمی از تربت حضرت سیّدالشّهداء%، براي شفا مستحب است.

 >مسأله 505< خوردن چیزهايی نظیر آب دماغ که تنفّر عرفی دارد، حرام است.

>مسأله 506< درست کردن، خرید و فروش، نگهداری، خوردن و يا استعمال انواع موادّ مخدّر مانند ترياك، و همچنين قرص‌هاى مخدّر و روانگردان و نظاير آن كه انسان را از حالت عادى خارج مى‏كند، حرام است.

>مسأله 507< استعمال دخانيات نظير سيگار، قليان و پيپ، در زمان حاضر، مخصوصاً براى جوانان سزاوار نيست، و اميد است اين عيب به طور کلّي از دامن مسلمانان زدوده شود.

>مسأله 508< خوردن چیزهای نجس و متنجّس و خوراندن به غیر، حرام است، مگر خوراندن به اطفال، آن هم در صورتی که مضر نباشد.

>مسأله 509< آشاميدن، خرید و فروش و درست کردن شراب و سایر مایعات مست کننده، حرام است. حتّی نشستن در مجلسی که دیگران استعمال شراب می‌کنند حرام است. چنانچه نشستن در مجلسی که مواد مخدّر استعمال می‌شود نیز حرام است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا