- زکات فطره
>مسأله 281< افرادی که مخارج سال خود را دارند یا به مرور زمان میتوانند خود را اداره کنند (نظیر افراد حقوق بگیر)، باید روز عید فطر برای خود و افراد تحت تکفّل خود، به ازای هر نفر، سه کیلو گندم یا پول آن را به فقیر بدهند. گرچه میتوانند صرف کارهای خیر کنند، ولی پرداخت به فقیر بهتر است و اگر چیزی برای فقیر بهتر از گندم و پول آن است، میتوانند به مقدار قیمت گندم، از آن چيز به فقیر بدهند.
>مسأله 282< پرداخت زكات فطره بر فقرا واجب نيست، ولی چون برای قبولي روزهها و سلامتی تا سال آینده است، خوب است خانوادههای فقیر، لااقل یک زکات فطره به ازای همۀ خانواده بپردازند.
>مسأله 283< زكات فطرۀ مهمان بر ميزبان واجب نيست، خواه با رضايت ميزبان آمده باشد يا بدون رضايت، پيش از غروب آمده باشد يا بعد از غروب.
>مسأله 284< پرداخت زکات فطرۀ کارگر و نظامی و اداری و مانند اینها بر عهدۀ خود آنها است نه دیگری، گرچه غذاى روزانه در محل كار به آنها داده شود. ولی ارباب باید فطرۀ نوکر خود که تحت تکفّل او است را بپردازد.
>مسأله 285< وقت اداء زکات فطره، از غروب شب عید فطر تا ظهر روز عید است و اگر کسی در این مدّت پرداخت نکرد، بعد باید به عنوان قضا بپردازد. و نیز میتواند به عنوان قرض، قبل از وقت به فقیر بدهد و در وقت اداء، آن قرض را به عنوان زکات فطره قبول کند. چنانچه در روز عید میتواند کنار بگذارد و بعداً آن کنار گذاشته را به فقیر بدهد.