- 37. نگاه حرام و آلوده
سرانجام نگاه حرام و آلوده، بیعفّتی است. قرآن کریم با ظرافت خاصّی، مردان و زنان را به «غضّ بصـر» یا «خودداری از نگاه»، فرا میخواند و در کنار آن به پاکدامنی و حفظ عفّت سفارش میفرماید:
«قُلْ لِلْمُؤْمِنينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ يَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ
ذلِكَ أَزْكي لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبيرٌ بِما يَصْنَعُونَ
وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ يَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ»[1]
به مردان با ايمان بگو: ديده فرو نهند و پاكدامنى ورزند، كه اين براى آنان پاكيزهتر است، زيرا خدا به آنچه مىكنند آگاه است. و به زنان با ايمان بگو: ديدگان خود را [از هر نامحرمى] فرو بندند و پاكدامنى ورزند.
بنابراین، نگاه شهوتانگیز و آلوده، خطرناک است و دوري از اين امر پر خطر، مبارزۀ جدّی میطلبد. در این مبارزه نیز ممکن است گاهی پیروز شود و گاهی شکست بخورد، امّا انسان در مسير کمال نباید ناامید و دلسـرد شود، بلکه باید همّت کند و خويشتنداري از نگاه را ادامه دهد تا در نهایت پیروز گردد. همچنین کمک گرفتن از نماز اوّل وقت به جماعت و مداومت بر ذکر، در این مبارزه، کارساز است.
نگاه به عکس و فیلم مبتذل نیز گناه است و مفاسد فراوانی دارد. همگان، خصوصاً جوانان، باید از نگاه به فیلمهای تحریکآمیز و شهوتانگیز بپرهیزند و در صورت نگاه، توبه کنند. به تجربه اثبات شده است، نگاه به فیلمهای شهوتانگیز، موجب اختلافات شدید خانوادگی شده و در بسیاری از موارد، منجر به طلاق میگردد.
1 . نور / 31-30