• احکام شرکت

>مسأله 329< اگر دو یا چند نفر، مالی را در میان بگذارند و با آن معامله کنند، به آن شرکت می‌گویند و سود شرکت­ باید بر اساس توافق و قرارداد تقسیم شود و اگر مقرّر نکردند، سود حاصله به نسبت مساوی بین شرکاء تقسیم می‌شود.

>مسأله 330< كسانى كه با هم شريك مى‏شوند بايد رشيد باشند و از روى قصد و اختيار شركت كنند و نيز بايد بتوانند در مال خود تصرّف نمايند.

>مسأله 331< اگر معامله در شرکت سود داشت، متعلّق به همۀ شرکاء است و اگر شرکت متحمّل زیان شد، زیان آن نیز متعلّق به همه است. و اگر اموال شرکت تلف شد، خسارت آن مربوط به همه است، گرچه سرمایه در اختیار یکی از شرکاء باشد و نزد او تلف شود.

>مسأله 332< سود معاملۀ شخصی شرکاء متعلّق به خود آنها است، مگر اینکه شرط کرده باشند معاملۀ خصوصی نکنند و در صورت چنین شرطی، سود حاصل از معاملۀ خصوصی نیز متعلّق به شرکت است.

>مسأله 333< اگر یکی از شرکاء، خلاف مقرّرات عمل کند و از این بابت زیانی به شرکت تحمیل نماید، ضامن است و آن زیان به شرکت مربوط نمی‌شود.

>مسأله 334< عقدِ شرکت از عقود جايز است و هر کدام هر وقت که بخواهند می‌توانند شرکت را فسخ کنند. چنانچه اگر یکی از آنها از دنیا رفت، عقد خود به خود فسخ می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا