- احکام استحاضه
>مسأله 68< هر خونی که از رَحم زن بیرون بیاید و خون حیض و نفاس و زخم و دمل و بکارت نباشد، «استحاضه» است. و زن را در حال استحاضه، «مستحاضه» میگویند.
>مسأله 69< استحاضه سه قسم دارد که عبارتند از: استحاضۀ قلیله، استحاضۀ متوسّطه و استحاضۀ کثیره.
استحاضۀ قلیله: استحاضۀ قلیله آن است که زن لکّهای ببیند یا گاهی لکّه ببیند و یا آلودگی بسیار کم باشد. به طوری که اگر پنبهای به خود بگیرد، ظاهر آن آلوده شود. در این صورت غسل بر مستحاضه واجب نیست و باید خود را تطهیر کند و نماز بخواند و اگر بعد از وضو مجدداً خون بیاید، باید برای نماز دو مرتبه وضو بگیرد.
استحاضۀ متوسّطه: استحاضۀ متوسّطه آن است که خون در پنبه فرو رود، در این صورت مستحاضه باید برای نماز صبح غسل کند و وضو بگیرد و نماز بخواند و تا نماز صبح فردا نیاز به غسل ندارد و باید مثل مستحاضۀ قلیله عمل نماید.
استحاضۀ کثیره: استحاضۀ کثیره آن است که خون پنبه را فراگرفته و از طرف دیگر آن خارج شود. در این صورت مستحاضه باید یک غسل و وضو برای نماز صبح و یک غسل و وضو برای نماز ظهر و عصر و یک غسل و وضو برای نماز مغرب و عشاء بکند. ولی اگر نماز ظهر و عصر را آخر وقت و نماز مغرب و عشاء را اوّل وقت بخواند، میتواند هر چهار نماز را با یک غسل و یک وضو بخواند، مگر اینکه در بین نمازها خون ببیند که در این صورت لازم است وضو را اعاده کند.
>مسأله 70< اگر برای غسل کردن عذری داشته باشد، باید تیمّم کند و وضو هم بگیرد و اگر وضو هم نتواند بگیرد، باید به جای وضو هم تیمّم کند.
>مسأله 71< غسل را باید در موقع قطع خون انجام دهد و اگر قطع نمیشود باید تیمّم کند.
>مسأله 72< اگر بعد از غسل یا وضو یا در موقع نماز خون ببیند، اگر به وظیفه عمل کرده باشد اشکال ندارد.
>مسأله 73< رفتن در مساجد و حرمهای شریفه برای زن مستحاضه اشکال ندارد، چنانچه نزدیکی شوهر هم با او اشکال ندارد، گرچه اعمال مستحاضه را انجام نداده باشد.
>مسأله 74< اگر نمیداند خونی که از او بیرون میآید چه خونی است، چنانچه علامت حیض و نفاس را نداشته باشد استحاضه است.