• احکام آب‌ها

 

آب یا مطلق است یا مضاف؛

>مسأله 10< آب مضاف آبی است که آن را از چیز دیگری بگیرند نظیر گلاب و یا با چیزی مخلوط شده که دیگر به آن آب نگویند نظیر آب گِل.

>مسأله 11< آب مطلق، یا قلیل است یا عاصم، و‌ آب عاصم پنج قسم است: کر، جاری، باران، چاه و چشمه.

>مسأله 12< آب کر مقدار آبی است که اگر در ظرفی بریزند که طول و عمق و عرض آن سه وجب باشد، پر شود. و آب جاری آبی است که یا از زمین بجوشد و جریان پیدا کند و یا از برف‌های متراکم در کوه‌ها سرچشمه بگیرد. و آب چشمه و چاه آبی است که از زمین بجوشد و جریان نداشته باشد و آب باران آبی است که در وقت باریدن جریان پیدا کند.

>مسأله 13< آب قلیل آبی است که کمتر از کر باشد و از زمین نجوشد.

>مسأله 14<‌ آب عاصم (کر، جاری، باران، چشمه و چاه)، نجس را پاک می‌کند و به ملاقات نجس هم نجس نمی‌شود. مشروط بر آنکه بو یا رنگ یا مزۀ آن آب به واسطۀ نجاست، تغییر نکند.

>مسأله 15< اگر چیزی نجس شده باشد، چنانچه بعد از برطرف شدن نجاست یک مرتبه در آب عاصم فرو برده شود یا زیر آب لوله کشی که به کر وصل است گرفته شود به طوری‌که آب به همه جای آن برسد، پاک می‌شود و در فرش و لباس و مانند اینها فشار دادن هم لازم نیست.

>مسأله 16< آب مضاف پاک کننده نیست و به ملاقات نجس هم نجس می‌شود.

>مسأله 17< آب قلیل به ملاقات نجس، نجس می‌شود. ولی می‌توان با آب قلیلِ پاک، چیزهائی که نجس شده است را آب کشید. مشروط بر اینکه آب‌ را بر آن چیزی که نجس شده است بریزند. حال اگر آن چیز به‌واسطۀ غیر بول نجس شده باشد، با یک مرتبه آب ریختن پاک می‌شود و آب داخل آن نیز پاک است و اگر به‌واسطۀ بول نجس شده باشد، پس از ریختن دو مرتبه آب، پاک می‌شود. و لباس و فرش و مانند آن را باید پس از شستن اوّل فشار یا حرکت داد تا آب داخل آن که نجس است خارج شود. و پس از ریختن آب مرتبۀ دوّم چیز نجس و آب داخل آن پاک می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا